Indieboda, inte Elektroboda!

En gång i tiden kastade journalister fisk på Mando Diaos turnébuss, spelade Broder Daniel Shoreline (kanske inte, det var ju innan BD:s sellout), hjälpte Pavement till att klippa gräset och internetadressen var rassle.se (och hade ett forum med underbara diskussioner om huruvida sovsäckar var förbjudna pga brandrisken) på Emmabodafestivalen.

När man gick av tåget stod det skyltat "Välkommen till Indieboda". Besökarna var smala och bar smala och/eller svarta kläder, hade snyggt och välvårdat hår. Dessutom kunde de sitta stilla till en lågmäld eftermiddagskonsert. Och det var inte trångt med 3000 besökare.

Vidare fanns de bästa tältplatserna strax bakom mixerbordet vid Ängen och baren låg vid huset och serverade tveksamt kyld Sofiero. Dessutom låg festivalen i mitten av augusti med alla fördelar de innebär (det var fortfarande mörkt när man drog med sig till hångel till tältet så det var inte förrän dagen efter man insåg vad man gjort, till ens tältgrannars förtjusning!).

Vi, signatärerna, vill ha tillbaka allt detta. Vi inser att historia är historia och framtida lösningar inte kan baseras på något som fungerade innan den första iPhonen lanserades. Vinterbadare - ha en dialog med oss! Kör två, kanske lite mindre, festivaler varje sommar, men med olika inriktning.


Spela Shoreline    Appellationis auctorem adhibe